top of page
Featured Posts

Het transport met een ponton van Makkum naar Utrecht

Op 19, 20 en 21 July 2017 is het transport gepland om het casco van Makkum naar Nieuwegein te gaan verplaatsen. Op 19 July hebben we het casco bij Bonsink Yachtpainters opgehaald en op het terrein van Bloemsma geplaatst. Het schip zag er fantastisch uit, toen we het naar buiten reden en we voor het eerst de nieuwe kleuren konden bewonderen. Wat ziet het er strak uit. Onze complimenten voor Bonsink en hun vakmanschap. In de middag kwam de kraanwagen en het ponton just in time aan. Binnen enkele uren stond het schip op het ponton. Het weer was onvoorspelbaar. Daarom werd besloten om pas de volgende dag te gaan varen.

Op 20 July werden we vroeg uit ons bed gelicht en zijn we begonnen aan de reis. Links en rechts buien, maar wij hielden het vrijwel droog en zonder noemenswaardige wind. Rond 13uur benaderden we Amsterdam. Het Amsterdam-Rijnkanaal door op naar de Noordersluis te Nieuwegein. Om 16.00 lagen we aan onze kade. Een spectaculair transport voorbij gevlogen.

Op 21 July weer vroeg uit de veren. De volgende kraanwagen reed al weer vroeg het terrein op. Na enkele uren lag het schip op z'n plek. Toen ontdekten we 2 deuken in de oplegplekken aan de voorzijde. Jerôme greep snel in, haalde zware hout-blokken en ging als een geoefend boomzager de juiste blokken in vorm maken. Na een uur lag het casco op nieuwe oplegplekken. En gelukkig trokken de deuken in het onderschip weg.

Drie dagen zijn voorbij gevlogen. Het was perfect georganiseerd.


Recente items
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon
bottom of page