Van ontwerp
tot casco

July 25, 2017

Vanmorgen zijn ze begonnen met het opbouwen van een tijdelijke hal / tent over het casco heen. 

July 21, 2017

Op 21 July was het zover. Het casco werd geladen op het nieuw aangelegde terrein. 

July 20, 2017

Op 19, 20 en 21 July 2017 is het transport gepland om het casco van Makkum naar Nieuwegein te gaan verplaatsen. Op 19 July hebben we het casco bij Bonsink Yachtpainters opgehaald en op het terrein van Bloemsma geplaatst. Het schip zag er fantastisch uit, toen we het naar buiten reden en we voor het eerst de nieuwe kleuren konden bewonderen. Wat ziet het e...

July 11, 2017

Vandaag hebben we de vloer aangelegd. Het wordt nu een robuust geheel.

July 1, 2017

De volgende foto's kregen we uit Makkum

June 29, 2017

De kelders zijn geplaatst. Nu hopen dat ze niet gaan drijven.

June 27, 2017

Vanochtend zijn we begonnen met de graafwerkzaamheden voor de 2 putten.

June 27, 2017

De tijd nadert dat we het casco naar Utrecht transporteren. Om het casco op de wal te leggen, hebben we een frame nodig.

June 14, 2017

Samen zijn we gestart met de gedetailleerde voorbereidingen voor het transport van Makkum naar Utrecht. Wij hadden dit eerder moeten doen, maar plotseling overleed de moeder van de eigenaar op 1 juni waardoor de gedachten vooral ergens anders naar uit gingen.

June 7, 2017

Op papier hebben we de beste plannen uitgedacht. Maar praktisch als we zijn, toch maar even de lijnen uitgezet op het kavel. In de grond zullen 2 betonnen kisten worden geplaatst voor de kiel en het later aan te brengen roer.

June 2, 2017

Natuurlijk waren we nieuwsgierig naar de vorderingen. Opnieuw bleek Bonsink een firma te zijn die zijn goede naam geheel waarmaakt. En komen ze met voorstellen, dat volgen wij die altijd. Ze weten waarover ze spreken.

April 28, 2017

Hoewel het schip nog niet echt in onze handen is, moeten we de kleuren gaan kiezen.

April 20, 2017

Het casco is overgebracht naar een andere locatie in Makkum. Voordat wij met de bouw gaan beginnen, is het ons aangeraden het casco eerst geheel te laten plamuren en coaten. Na enkele gesprekken werd voor ons duidelijk dat de firma Bonsink als geen ander weet waarover zij spreekt. Een firma die is doordrengt met passie en vakmanschap.

April 6, 2017

Voor de bouw van het schip was Utrecht een gewenste locatie. Daar hebben we een stuk grond kunnen huren. Om te kunnen werken hebben we een hal nodig, een tijdelijke hal, ofwel een luxe tent. Gaan we zo'n tent huren of kopen in China. Jerome Dirven is naar China afgereisd en werd overtuigd door de Chinezen dat ze een goede tent kunnen bouwen. Alleen werd l...

March 14, 2017

In eerste instantie zijn we op zoek gegaan naar een geschikte hal langs het water tussen Rotterdam en Utrecht. We hebben de rivieren langs gereden. Daar waar ik een hal trof, was die oud, guur en koud. De bouw van het schip moet fun gaan worden. Dat kan niet in een koude tochtige hal. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een stuk grond in Utrecht/Nieuwegein...

Please reload