top of page

Our Team

Shipborn'ers

ons team bestaat uit de volgende medewerkers

Jerôme Dirven

Jerome heeft een dubbele functie.  Naast de dagelijkse leiding bij Shipborn gaat hij nog afstuderen. Voor het afstuderen heeft hij een opdracht die uit 3 delen bestaat. a) het ontwerpen van een compacte sterke boegschroef b) het ontwerpen van de aandrijftrein (diesel / koppelingen / schroef) en c) het ontwerpen van een zwemplateau met 2 trappen. 

j.dirven@shipborn.com 
Telefoon: 06-14 34 31 47
IMG_0846.jpg

Jochem Grootjen

Jochem is sinds 30 maart 2020 onderdeel van het team. Hij zal zich de komende tijd bezig gaan houden met het exterieur. Eerst zal hij zich bezig houden met het 3D tekenen van het exterieur, waarna hij zelf de werkplaats in gaat om het daadwerkelijk zelf te gaan produceren. 

Wouter Theijssen

Wouter zit sinds januari 2018 bij ons team. Hij is verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van een loopplank aan de achterzijde van het schip. Dit lijkt een onmogelijke opgave, maar Wouter is een creative aanwinst die meent dat overal een oplossing voor bestaat. 

Rene_edited.jpg

Rene van Beek

Bij Shipborn hebben we veel creatieve jonge geesten rondlopen, maar af en toe zijn de inzichten van een ervaren meubelmaker meer dan welkom. René is leraar in meubelmakerij op een MBO school, en komt een keer in de week langs om ons te helpen. Regelmatig neemt hij ook zijn eigen studenten mee om on the spot te leren over meubelmakerij. 

IMG_0841.jpg

Wout van Velsen 

Wout heeft zich per 31 maart 2020 aangesloten bij het team. Zijn gevoel voor precisie is precies waar we bij shipborn naar opzoek zijn. Samen met Ruben en Dene zal hij het interieur gaan bouwen en plaatsen in het jacht. 

Screen Shot 2019-01-15 at 20.39.29.png

Mark Boere

Mark Boere gaat zich vanaf 15 April 2019 als stagiair aan de slag bij Shipborn en gaat zich richten op de hybride voortstuwing van de zeiljacht en het elektrische handboek ervan samenstellen.

Screen Shot 2019-01-15 at 20.42.19.png

Ruben van der Heijden

Ruben heeft letterlijk en figuurlijk een timmermans oog, en dat is maar goed ook, want hij is bezig met zijn opleiding als meubelmaker. Bij Shipborn kan hij zich helemaal uitleven, omdat Ruben zich sinds januari 2018 bij ons team is gekomen als interieur bouwer. Alles wat door de ontwerpers bedacht wordt, word door Ruben gebouwd en geplaatst. 

Screen Shot 2019-01-17 at 14.41.57.png

Deniz Hofmeister

Mustafa Deniz gaat zich vanaf 15 februari 2019 bezig houden met de software van het automatisch inparkeren van de zeiljacht. 

Screen Shot 2019-01-15 at 20.37.14.png

Dimitri Holtkamp

Dimitri is van alle markten thuis. Hij zit sinds januari 2018 bij Shipborn en heeft sindsdien de engineers al geholpen met het ontwerp van het interieur, kasten op maat gezaagd in de werkplaats en het geholpen met het installeren van de diesel-motor. Dat noemen wij een veelzijdige collega!

IMG_0840.jpg

Dene Plooij

Dene is een meubelmaker in hart en nieren. Geen enkel meubel gaat hij uit de weg, het liefst met zoveel mogelijk rondingen en geen enkele rechte hoek. Hij gaat daarmee geen enkele uitdaging uit de weg. Samen met Wout en Ruben maakt hij het interieur. Ook het plaatsen aan boord is zeker voor hem weggelegd. 

Shipborn'ers

die hun bijdrage al geleverd hebben

Stijn Kruijt

Stijn Kruijt is verantwoordelijk geweest voor de keuze van een zijwaartse stuwkracht aan de achterzijde van het schip. Daarbij hebben we verschillende systemen beoordeeld. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een jet-systeem. De inzuiging vindt in de machinekamer plaats met een drietal grote water pompen. Aan de achterzijde van het schip bevinden zich aan weerszijde een drietal straalbuizen. Op 11 november 2017 heeft Stijn zijn stage bij ons afgerond. 

Sander Min

Sander gaat onderzoeken in hoeverre wij een systeem bestaande uit dieselmotor, generator, hydropomp, hydraulische ankerlier en electrische boegschroef kunnen omzetten naar een duurzamer systeem. De voorziene dieselmotor is 300+ pk. De generator is 30KvA. Wellicht dat een systeem met 1 elektromotor van ca 120pk en een diesel van 200+ pk de diesel van 300+pk kan vervangen, met als voordeel dat normaal gesproken alleen elektrisch kan worden gevaren, met alleen bij zware weersomstandigheden de diesel ingeschakeld hoeft te worden. 

Michiel Joris van der Pol

Michiel is verantwoordelijk voor de inrichting van de machine kamer, zodanig dat bij een reis van 3 jaar, alle benodigde reparaties die met een hoge waarschijnlijkheid zullen gaan voorkomen, kunnen worden uitgevoerd. Dus eenvoudig toegankelijk en voor 3 jaar spare parts aanwezig. 

Rob Visser

Rob Visser is begonnen bij partnerbedrijf GBS in Oud-Beijerland met een stage. Dat beviel hem best en was geïnteresseerd in een bijbaantje voor 1 dag in de week. Dat was mogelijk bij Shipborn. Per januari 2018 gaat hij bij Shipborn afstuderen. Hij zal zich gaan bezig houden met het vol-automatische zwemplateau. 

Niels Moonen

Niels zal op 9 januari 2018 bij Shipborn starten. Niels volgt de opleiding MBO Scheeps- en Jacht- bouwkunde in Rotterdam en komt bij ons zijn afstudeerstage lopen. Wij hebben Niels gevraagd de patrijs- poorten en alle dakluiken te ontwerpen en te fabriceren. Tijdens zijn stage zal Niels ervaring gaan opdoen in ontwerpen en werkvoor- bereiden. 

Screen Shot 2019-01-15 at 20.44.57.png

Jesse Kemperman

Jesse Kemperman gaat vanaf 4 februari 2019 als stagiair aan de slag bij Shipborn en gaat zich richten op eerste 3 jaar onderhoud van alle technische componenten in het schip. Vanzelfsprekend bevinden de meest kritische componenten zich in de machinekamer. Het maintenance pakket zal bestaan uit: onderhoudsschema's, preventieve metingen, voorspellingen van onverwachtse bread-down, en daarvoor dan een keuze voor alle spareparts inclusief video-manual's voor ereplacement. Alles zal digitaal eenvoudig in kaart worden gebracht voor de gebruiker. Geheel afhankelijk van het veel of weinig gebruik van het schip. 

Rob Visser

Rob Visser is begonnen bij partnerbedrijf GBS in Oud-Beijerland met een stage. Dat beviel hem best en was geïnteresseerd in een bijbaantje voor 1 dag in de week. Dat was mogelijk bij Shipborn. Per januari 2018 gaat hij bij Shipborn afstuderen. Hij zal zich gaan bezig houden met het vol-automatische zwemplateau. 

Screen Shot 2019-01-15 at 20.32.56.png

Max Bloks

Max Bloks begint 4 februari 2019 als stagiair bij Shipborn en gaat zich bezig houden met ontwerpen en fabricage van de zwemplateau met trappen.

IMG_0818A.jpg

Joost van der Wal

Joost zit bij ons team sinds februari 2018. Joost verdiept zich in het "intelligent parking system". In eerste instantie gaat Joost een systeem ontwikkelen waarbij het schip zijn positie en richting vasthoudt, ongeacht wind en stroming. Aan het einde van zijn afstuderen zal dit op miniatuur schip worden getest. 

Als deze test slaagt zullen we een stap verder gaan. In dat geval moet het schip eenvoudig naar een nieuwe positie te manoeuvreren zijn, waarna het schip in een rechte lijn (ongeacht stroming en wind) kan voortbewegen. 

Tot slot zullen we ons ontwikkelde systeem up-scalen naar bij ons in aanbouw zijnde schip. 

bottom of page