top of page

Wat worden de afmetingen?

Stagiair(e) HBO
Werktuigbouwkunde (mechatronica)

In januari 2017 hebben wij het casco van een Truly Classic 90 gekocht, welke wij enerzijds bloedmooi origineel qua looks willen maken, maar anderzijds willen uitvoeren met de meest moderne technieken. In juli 2017 hebben wij het casco overgebracht naar Utrecht, alwaar wij er een hal omheen hebben gebouwd. Vanaf september zijn wij begonnen aan het schip zelf. 

Op dit moment zijn wij in Utrecht met een groep van ca 7 werktuigbouw-kunde studenten. De studenten zitten in verschillende fasen. Soms betreft het afstuderen, soms net afgestudeerd. Maar we zijn allemaal werktuigbouwkundigen, ofwel we moeten kunnen zien wat we maken. 

Het nieuwe zeiljacht dat wij nu aan het bouwen zijn, heeft klassieke lijnen. Tevens willen wij op ieder moment zonder bemanning en assistentie vanaf de wal aan diverse kades en steigers kunnen aanmeren. Er is een veilige afstand tot de kade nodig en soms is er een groot hoogte verschil. Niet alleen bij het aan en van boord gaan, maar ook bij het aanmeren. 

Bij gelijkwaardige klassieke yachten maakt men altijd gebruik van een losse loopplank die met touwen aan de mast hangt. Dat is niet een ideale situatie bij het aanmeren. 

Dit schip is ontworpen door Andre Hoek en hierbij is geen andere voorziening voor een moderne uitschuifbare loopplank in het ontwerp opgenomen. 

In de periode januari-juni 2018 heeft een afstudeerder HBO WtB een concept ontworpen voor een uitklapbaar stuk van het dek en een uitschuifbare loopplank. Er is dus een 3D model gemaakt, maar we dienen dit nog uit te voeren:

 • stukken uit de romp snijden en opnieuw laten lassen

 • het fabriceren van de uitschuifbare gangway

 • het uitwerken en samenbouwen van alle rollende en schuivende compenten

 • het uitwerken en maken van een eenvoudige bediening middels knop en afstandsbediening

Kun jij dit voor ons realiseren?

 

Ben jij degene die misschien wel het meest essentiële toevoegt aan ons team en aan dit project? Kom dan aan boord voor een voortvarende start van je carrierè!

 

Jouw rol binnen Shipborn

Als Engineer binnen Shipborn weet jij dit project turnkey op te leveren met de benodigde tests.

 

De dagelijkse leiding bij Shipborn is in handen van Jerôme Dirven. Jij zult echter een zelfstandige rol vervullen onder leiding van de eigenaar. De eigenaar heeft ruime ervaring  met het begeleiden van afstudeerders. Het is mogelijk dat dit project te omvangrijk is. Het project kan eventueel door meerdere studenten worden uitgevoerd. Het project kan ook in delen geknipt worden. 

 

Naar wie zijn wij op zoek?

Zoals je gelezen hebt zijn we een innovatieve startup met een zeer dynamische en een tikje chaotische omgeving. Daarom zijn we op zoek naar collega’s die flexibel, pro-actief en zelfstandig zijn en ons inspireren met verfrissende ideeën.

 

What else?

 • Opleiding volgend of gevolgd aan:

  • Technische opleiding HBO

  • Mechatronica is een pre

 • Ondernemend karakter

 • Ervaring met drones en draadloze systemen

 • Je moet met de eigenaar kunnen sparren

 • Houdt van een beetje pesten en een potje bier

Ben je enthousiast en wil je meer weten?

Top! Neem even contact op met Alber van Ekeren,  +31 (0)6 53 911 303. Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden bij Shipborn! Wil je direct solliciteren? Stuur dan je cv naar info@ekeren.nl

 

Je kunt natuurlijk ook direct Jerome Dirven bellen. Hij zit al midden in het project en weet het meest over wat we zoeken. Dan heb je gelijk de collega aan de telefoon waar je mee gaat werken. Je kunt hem bereiken op +31 (0)6 14 34 31 47. 

Gangway / Passerelle

bottom of page